Основна сесія ЗНО відбудеться з 23 травня по 17 червня. Які новації в тестуванні запровадять у 2022 році, розказала заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в ефірі радіо «Культура».

«Основна новація — з’явилась можливість проходити більшу кількість тестувань, ніж раніше. Якщо у 2021 році можна було пройти п’ять предметів за кошт держави, то цього року шостий, сьомий, восьмий предмети можна пройти за власні кошти», — нагадала Тетяна Вакуленко.

Обов’язкових предметів на ЗНО цього року немає.

Також заступниця директора УЦОЯО анонсувала зміни в ЗНО з математики рівня «стандарт»: «Якщо раніше потрібно було працювати з двома відкритими бланками відповідей, то цього року ми відмовились від відкритих завдань, залишили лише один такий блок».

Як і минулого року, у пунктах проведення тестування будуть діяти карантинні заходи — тести складатимуть у масках, з використанням санітайзерів.

«Ми щорічно намагаємось зробити щось для того, щоб більше учасників змогли скористатися державними послугами. Наприклад, кілька років тому ми ввели тестування шрифтом Брайля. Також з’явився тест з математики рівня «стандарт», бо ДПА з математики стала обов’язковою», — розповіла Тетяна Вакуленко.

Детально про всі нововведення — у Путівнику учасника ЗНО 2022

Безкоштовно підготуватися до ЗНО
Поділитися цією статтею