На офіційному сайті PISA стали доступні понад 80 завдань з математики. А загалом зараз у спеціальному тестовому модулі налічується понад 300 практично орієнтованих завдань з математики, читання, природничо-наукових дисциплін.

Про це повідомили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Тепер завдання можуть стати орієнтирами для вчителів у створенні компетентнісно орієнтованих завдань. За допомогою цих тестів вимірюється здатність учнів застосовувати свої знання й уміння в ситуаціях реального життя. Після проходження тесту педагог знатиме, як учень виконав завдання, скільки часу використав для цього та як його відповіді співвідносяться з відповідями однокласників. Також учитель отримає кодувальник PISA, за яким зможе оцінити виконані учнями відкриті запитання.

Щоб скористатися можливостями цього ресурсу, вчитель має створити свій електронний кабінет. Більше про те, як його створити, дивіться за посиланням.

Завдання виклали у доступ після завершення основного етапу міжнародного дослідження якості освіти PISA 2022. Воно тривало з 3 по 26 жовтня, а участь у ньому взяли 3500 школярів. Вони представляли 177 закладів освіти і проходили тестування з трьох ключових галузей дослідження (математики, читання, природничо-наукових дисциплін) та інноваційної для циклу 2022 року галузі — креативного мислення, а також заповнили анкети, зокрема щодо володіння інформаційно-комунікаційними навичками. Результати міжнародного дослідження будуть опубліковані в наступному році.

Нагадаємо, що PISA — це міжнародне дослідження, що дає змогу оцінити компетентності 15-річних учнів/студентів, які закінчують навчання в основній школі, із читання, математики та природничо-наукових дисциплін. Востаннє таке дослідження проводили у 2018 році.

Фото: https://ua.depositphotos.com/

Поділитися цією статтею