Український центр оцінювання якості освіти завершив виконувати завдання, пов’язані з проведенням основного етапу PISA 2022.

Про це повідомили на сайті інституції.

«Наш досвід, безперечно, увійде в історію освітніх оцінювань як приклад освітянської відданості справі, здатності долати будь-які труднощі, віри в майбутнє і в те, що заради цього майбутнього варто робити все від нас залежне», — пишуть на сайті Центру.

15-річні підлітки зі 177 закладів освіти в 19 областях попри все проходили опитування. Після проведення дослідження в закладах освіти тривав період перевірки відповідей учнів на завдання з відкритою формою. Команда з 21 фахівця майже два місяці щодня працювала для того, щоб результати України стали частиною міжнародної бази даних дослідження. Кожну роботу було перевірено відповідно до докладних міжнародних інструкцій. До перевірки україномовних робіт екзаменатори пройшли довготривале навчання, перевіряли вони й англомовні роботи.

У межах дослідження фахівці УЦОЯО також оброблювали його матеріали, кодували відповіді учасників оцінювання на запитання про фах батьків, омріяну власну професію. Узагальнені дані учасників дослідження передано міжнародним партнерам для подальшого опрацювання. Опрацьовані найкращими світовими аналітиками результати отримають всі країни — учасниці поточного циклу PISA для підготовлення звіту, і вже в грудні 2023 року Україна й понад 90 інших країн/економік — учасниць оприлюднять їх для загалу.

А 16 грудня 2022 року розпорядження Кабінету Міністрів України засвідчило участь України в наступному циклі — PISA 2025.

Фото: pexels.ua

Поділитися цією статтею