Уряд підтримав законопроєкт про освіту дорослих. Це дозволить їм за рахунок пільгових довгострокових кредитів отримати освіту в коледжі чи ступінь у виші за іншою спеціальністю, повідомив у Telegram міністр освіти Сергій Шкарлет.

Законопроєкт дозволить здобувати за рахунок пільгових довгострокових кредитів фахову передвищу освіту та відповідний ступінь в університеті за іншою спеціальністю особам, які мають страховий стаж не менш ніж 7 років.

У законопроєкті також враховано рекомендації Європейського Союзу з питань розвитку освіти впродовж життя та освіти дорослих, а також вітчизняний досвід.

«Прийняття цього Закону — перший крок до формування якісної системи освіти для дорослих, створення умов для ефективної співпраці та реалізації права осіб на безперервне навчання», — наголосив міністр.

Освіта дорослих може здійснюватися за різними видами освітніх програм — за очною, дистанційною, дуальною, змішаною, індивідуальною формами навчання. Зокрема, це можуть бути курси, семінари, тренінги, практикуми, майстер-класи, консультації та інші форми.

Фінансування освіти дорослих має здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Поділитися цією статтею