Підлітків запрошують взяти участь в екологічному онлайн-хакатоні

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та INSCIENCE проведуть всеукраїнський онлайн-хакатон «ЕКОТОН» для підлітків, що присвячений змінам клімату та захисту навколишнього середовища.

Підлітки 12–17 років зможуть більше дізнатися про кліматичний активізм, отримати підтримку експертів та гранти на реалізацію своїх ініціатив у школах та громадах.

Мета ЕКОТОНу — допомогти підліткам проявити свій голос та привернути увагу до екологічних проблем, які їх турбують, через креативні кампанії та інноваційні формати. Протягом 1–3 жовтня команди за підтримки менторів працюватимуть над власними комунікаційними проєктами. Серед тем онлайн-хакатону — інформування про проблеми навколишнього середовища, популяризація екологічних звичок, залучення однолітків до кліматичного активізму, просування інноваційних рішень та адвокація у громадах чи на рівні всієї країни.

П’ятірка команд-фіналісток отримає по 20 000 гривень від ЮНІСЕФ та головного партнера ING Bank і менторську підтримку для втілення своїх кампаній. Партнерами події стали також МЕТРО Кешенд Кері Україна, SoftServe та IDS Borjomi Ukraine.

Онлайн-хакатон організований у партнерстві з НУО INSCIENCE, яка працює в Україні для популяризації науки та формування наукового способу мислення у суспільстві.

Допомагати підліткам у розробці проєктів будуть вчені-екологи, кліматологи, екоактивісти, експерти з комунікацій, представники бізнесу, які у простій та зрозумілій формі розкажуть про зміну клімату, її вплив на наше життя сьогодні й про те, як можна протидіяти цьому через комунікаційні проєкти.

Для участі в онлайн-хакатоні слід до 27 вересня 11:00 зареєструватись у формі.

Дізнатися більше про ЕКОТОН можна на сайті.

Поділитися цією статтею