Кінофестиваль Docudays UA запрошує підлітків 14–16 років до участі в новій навчальній програмі про документальне кіно DOCU/СТАРТ.

DOCU/СТАРТ — це гайд з кінопрофесій, кіножанрів та кіномайданчиків. Він також стане місцем обговорення та перегляду найкращих фільмів з фестивальної кінопрограми DOCU/ЮНІСТЬ попередніх років. І простором, де підлітки будуть навчатися аналізувати кіно та власне життя.

Навчання відбувається офлайн у Києві та є безкоштовним. Відбір учасників — на конкурсній основі.

Курс допоможе:

  • Познайомитися з природою та історією документального кіно;
  • Перейти від висловлювання суб’єктивних вражень про фільм до його аналізу;
  • Приміряти на себе кінопрофесії;
  • Розвинути емпатію, чутливість, цікавість до життя та історій інших;
  • Намалювати дорожню мапу процесу виробництва документального фільму.

Менторкою DOCU/СТАРТ стане Марина Нікольчева — молода українська інді-режисерка та досвідчена викладачка. Марина є керівницею та викладачкою Shcrab Visual Arts School, менторкою школи дизайну School of Visual Communication. Викладала візуальне мистецтво в Індії, довгий час співпрацювала з проєктом «Майбутні».

«Під час навчання ми спробуємо зрозуміти, навіщо люди взагалі створюють документальні фільми — тобто систематично ганяються з камерою за реальними людьми. Поговоримо про те, як вони це роблять. І спробуємо з’ясувати, яку цінність дає свідоме занурення в чуже життя.

Курс може стати хорошим трампліном для молодих людей, які бачать своє майбутнє в кіноіндустрії або культурі. А також розрадою для дітей, які задаються питаннями «Чому мене ніхто не розуміє?» або «Чому (всі) люди люблять засуджувати (мене)?», — коментує Марина Нікольчева.

Що потрібно, аби долучитися:

• Вік: 14–16 років;

• Цікавість до документального кіно;

• Можливість бути присутнім/присутньою на всіх заняттях програми;

• Готовність брати участь у практичних заняттях та групових проєктах;

• Дозвіл батьків на участь у програмі;

Щоб взяти участь у конкурсі на участь у програмі — заповніть форму.

Дедлайн для подання заявок: 10 березня 2022 року (включно).

Оголошення результатів конкурсного відбору — 17 березня.

Навчання: 27–31 березня з 11:00 по 13:00. Навчання відбуватиметься в інклюзивному просторі Бібліотеки ім. Валі Котика за адресою: м. Київ, Поділ, вул. Межигірська, 25.

Більше про програму читайте за посиланням.

Можливість DOCU/СТАРТ є частиною програми DOCU/ТАБІР 19 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Більше про фестиваль читайте на сайті docudays.ua.

Поділитися цією статтею