До МОН регулярно надходять звернення від профспілок та вчителів з тимчасово окупованих територій щодо підтвердження кваліфікаційної категорії педагогічних працівників, які були змушені змінити місце проживання, під час працевлаштування їх на педагогічні посади до інших закладів освіти.

У відповідь на звернення освітян МОН надало лист-роз’яснення. Згідно з ним, інформацію про присвоєні педагогічним працівникам за результатами атестації кваліфікаційні категорії станом на кінець 2021 року можна отримати в Державній науковій установі «Інститут освітньої аналітики».

Для отримання цієї інформації заклад освіти або відповідний орган управління у сфері освіти має звернутися до Інституту освітньої аналітики з відповідною заявою із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові педагогічного працівника, повної назви закладу загальної середньої освіти, у якому він працював до переміщення, регіону, населеного пункту на електронну адресу: info@iea.gov.ua.

Інститут освітньої аналітики після опрацювання даних та відповідно до наявної інформації в ПАК «АІКОМ» у межах компетенції надаватиме інформацію про присвоєні педагогічним працівникам кваліфікаційні категорії.

Поділитися цією статтею