Зібрали для вас освітні можливості минулого тижня.

МОН оголошує добір тренерів на оновлений предмет «Захист України». Для майбутніх тренерів програма підготовки охоплюватиме такі теми: інтерактивні методи викладання, основи національної безпеки, військове управління, протидія інформаційним загрозам. Підготовка відбудеться 10–14 червня в Києві. Організатори оплачують проживання, трансфер і харчування. Після навчання тренери отримають сертифікати й зможуть навчати вчителів «Захисту України» у своїх громадах чи областях за кошти спеціальної субвенції з державного бюджету. Таким чином, здобуті знання передаватимуть каскадним методом до більшої кількості педагогів у кожному куточку України. Реєстрація триває до 4 червня.

Зареєструватися

«Футурум» запрошує на літню безплатну школу. Дитяча академія «Футурум» — це освітній простір, де діти разом із науковцями можуть проводити хімічні вау-експерименти, вивчати будову клітини чи земної кори, слухати круті історії про Васко да Гаму чи Білла Ґейтса та прокачувати власні навички публічного виступу. І зараз академія пропонує дітям долучитися до літньої школи, де науковці з різних галузей (фізики, астрономії, хімії, географії, риторики, біології) розпалять їхню цікавість до навчання, заохотять розкривати власні таланти, розкажуть про напрацювання вчених та сучасні наукові проблеми. Школа проходитиме з 3 по 7 червня з 17:00 у Києві. Взяти участь зможуть діти віком від 7 до 12 років. Зареєструватися на неї можна за посиланням.

Зареєструватися

Вчительок і вчителів запрошують на вебінар «Педагогічний дизайн у Новій українській школі». Досвідом поділиться колектив пілотної школи НУШ — ліцею «Європейська освіта» Кропивницької міської ради. Під час вебінару можна буде дізнатися про застосування сучасних тенденцій у педагогічному дизайні, інструменти та методи педагогічного дизайну та практичні приклади педагогічного дизайну в українській школі. Вебінар відбудеться 6 червня о 15:00 за посиланням.

Переглянути

Долучайте школярів до освітнього застосунку «Вивчаю — не чекаю» та вигравайте призи. Освітнім застосунком «Вивчаю — не чекаю» користуються вже понад 115 тисяч школярів. За допомогою нього діти можуть закріплювати вивчений матеріал, переглядати пізнавальні освітні відеоуроки та грати в інтерактивні ігри, побудовані за методикою мікронавчання. А до 10 червня серед учителів будуть розіграні 10 квитків на фестиваль «Вчителі майбутнього» у Львові. Також усі учасники розіграшу отримають методичний посібник із готовими уроками з математики та читання, який містить робочі аркуші для учнів.

Розіграш
Поділитися цією статтею