Зібрали для вас перелік освітніх можливостей, які стартували цього тижня.

Амерікан Юніверсіті Київ (АЮК) спільно з «Єдина Школа» оголошують про старт Всеукраїнського конкурсу Smart Challenge для старшокласників. У конкурсі можуть взяти участь усі обдаровані 11-класники, які люблять математику та англійську мову, мають 10+ балів із цих предметів і хочуть здобути високоякісну вищу освіту. Три переможці конкурсу отримають гранти з повним стипендіальним покриттям навчання на обраній бакалаврській програмі за напрямами «IT» або «Менеджмент» в Амерікан Юніверсіті Київ. Конкурс триватиме до 31 березня.

Долучитися

Учнів та вчителів запрошують відвідати волонтерські хакатони «VolunTEENS». Після навчання команди можуть отримати гранти на проєкти. Зареєструватися на перший хакатон усі охочі можуть до 27 березня 2024 року. Хакатони «VolunTEENS» — це триденні навчальні події для шкільних команд, протягом яких учні познайомляться з принципами волонтерства, навчаться створювати власні волонтерські акції та згенерують ідеї волонтерських проєктів. Протягом квітня відбудеться чотири хакатони, відвідати які можуть команди учнів 8-11-х класів та їхні вчителі, батьки або брати чи сестри. Одна команда може взяти участь в одному з хакатонів у зручні дати.

Долучитися

В Україні розробили серію коротких анімаційних відеороликів, щоб пояснити, як працює стрес та як підтримувати дітей зберігаючи власний ресурс. Перший відеоролик «Як підтримати дітей під час війни?» розповідає батькам, опікунам та вчителям про дієві способи допомоги дітям в опануванні стресу. Другий відеоролик «Як стрес впливає на навчання дитини?» пояснює фізіологію стресу у дітей та його вплив на навчання, які гормони де створюються та на що впливають. Третій відеоролик «Як дорослим подбати про себе?» команда проєкту наповнила практичними рекомендаціями та вправами з боротьби зі стресом саме для дорослих. Усіх охочих запрошують до перегляду.

Переглянути

В Україні створили аудіоантологію сучасної української поезії «доДому». Це зробив Український інститут книги в межах Національного тижня читання поезії спільно із сервісною соціальною мережею про книги LitCom. До аудіоантології увійшли понад 30 текстів, присвячених концепту «дім». Антологія сучасної української поезії «доДому» буде доступна для безкоштовного прослуховування не лише в Україні, а й за кордоном із 21 березня у мобільному застосунку LitCom (Android та iOS).

Прослухати

Документальну стрічку «20 днів у Маріуполі» тепер можна дивитися онлайн. Від 21 березня вона доступна для купівлі на стрімінгових платформах Sweet.TV, Megogo, Київстар ТБ, Takflix і Volia TV, — повідомляє Na chasi. У березні цього року стрічка отримала нагороду Оскар. Як створювали фільм та чому його варто переглянути «Освіторія.Медіа» писала в матеріалі.

Поділитися цією статтею