Зібрали для вас перелік освітніх можливостей, які стартували цього тижня.

Громадська організація «Агенція локальних ініціатив» у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) продовжує реєстрацію заявок на фінальну п’яту хвилю програми UPSHIFT у Київській області.  UPSHIFT — це міжнародна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка за допомогою методології навчання Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн) дає можливість молоді створити свій власний соціально важливий проєкт на важливу тему та втілити його в життя. Для участі необхідно сформувати команду з 3-5 учасників віком від 14 до 21 року та заповнити анкету. Кінцевий термін подання заявок — 21 березня 2024 року.

Зареєструватися

Амерікан Юніверсіті Київ (АЮК) спільно з «Єдина Школа» оголошують про старт Всеукраїнського конкурсу Smart Challenge для старшокласників. У конкурсі можуть взяти участь усі обдаровані 11-класники, які люблять математику та англійську мову, мають 10+ балів із цих предметів і хочуть здобути високоякісну вищу освіту. Три переможці конкурсу отримають гранти з повним стипендіальним покриттям навчання на обраній бакалаврській програмі за напрямами «IT» або «Менеджмент» в Амерікан Юніверсіті Київ. Конкурс триватиме до 25 березня. А 19 березня о 17:00 відбудеться презентаційний вебінар конкурсу, де розкажуть усі деталі.

Подати заявку

У МАН проведуть низку заходів до Міжнародного дня математики. 14 березня — День числа пі, а з 2019 року — ще й Міжнародний день математики. Із цієї нагоди у МАН проведуть математичну пі-олімпіаду, конкурс командного розв’язування головоломок «Командоломки», другу всеукраїнську наукову пі-конференцію, змагання з геометричного конструювання «ГЕКОН», брейн-ринг, квест «Математичний калейдоскоп», олімпіаду з фізичного експерименту «ExPhO|BASIS», пі-гру «Відкриття числових таємниць», «Математичний аукціон», пізнавальний квест «Навколо числа пі» та багато інших заходів. Дізнатися про них більше та зареєструватися можна за посиланням.

Долучитися

В Україні запускають новий освітній проєкт для підлітків від GoGlobal за підтримки українських технологічних компаній. Dive in ESTEAM — це серія навчальних кемпів про підприємництво, інновації, технології, креатив, науку та винахідництво для українських старшокласників з деокупованих, прифронтових та прикордонних громад. Вони створені для підлітків (15-17 років) із Чернігівської, Харківської, Херсонської, Запорізької, Сумської, Миколаївської областей, зацікавлених у креативних та інформаційних технологіях. Дати кемпів — 17-21 квітня 2024 року. Заявки на участь приймаються до 22 березня. Участь — безкоштовна.

Зареєструватися

Книжковий Арсенал запрошує підлітків взяти участь у проєкті «Антитвір-2024» і отримати можливість стати одним з авторів друкованої збірки творів. Антитвір — проєкт для підлітків 8–11-х класів, які пишуть, ілюструють та/або малюють твори, керуючись нестандартними підходами. Проєкт традиційно проводиться в межах Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». Тема Антитвору-2024 — «Обережно, крихке!». Дедлайн — 14 квітня, 23:59. Після технічного відбору робіт (перевірка на відповідність мови, обсягу тексту, формату зображення) твори будуть опубліковані на сайті Книжкового Арсеналу. 20 учасників проєкту буде відібрано до участі у створенні друкованої збірки творів, яка буде надрукована англійською та українською мовами.

Долучитися
Поділитися цією статтею