Зібрали для вас перелік освітніх можливостей, які стартували цього тижня.

«Навчай для України» оголосила набір нових учасників. Перша хвиля набору завершується 31 березня. Для того щоб долучитися, необхідно мати диплом бакалавра, бути готовим переїхати у невелике село/місто на 1-2 роки, а також добре знати один зі шкільних предметів. У програмі надають навчання, проживання, а також зарплату і додаткову стипендію. Протягом одного або двох років учасники програми викладають дисципліну в школі, практикують лідерські навички і трансформують місцеву спільноту, надихаючи своїм прикладом школярів та інших учителів.

Долучитися

У столиці проведуть низку заходів до дня народження Кобзаря. 9 березня о 17:00 відбудеться концерт «З Днем народження, Тарасе!». У програмі – прем’єра масштабного твору симфонічно-хорових фресок «КОБЗАР» відомого українського композитора Юрія Шевченка. 10 березня Музей Лесi Українки проведе театралізовану екскурсію «Плеяда. Таємна вечірка». У неділю в храмі Різдва Христового на Поштовій площі на Подолі проведуть заупокійну панахиду за Тарасом Шевченком. 11 березня в Київському літературно-меморіальному музеї М. Т. Рильського відбудеться виступ кобзарів «Серед степу широкого, на Вкраїні милій», які виконають твори на вірші Шевченка. Більше заходів можна переглянути за посиланням.

Долучитися

Заклади вищої освіти та студенти зможуть безоплатно користуватися курсами Coursera for Campus до 31 липня 2024 року. МОН співпрацює з онлайн-платформою від 2022 року. За цей час 250 українських ЗВО отримали доступ до 8 700 курсів. А понад 56 000 українських слухачів уже отримали 180 000 сертифікатів. Також Coursera переклала українською мовою понад 4 000 курсів і запустила нові функції на основі штучного інтелекту для більш персоналізованого й інтерактивного навчання.

Зареєструватися
Поділитися цією статтею