У Міністерстві освіти і науки затвердили Порядок проведення в 2022 році національного мультипредметного тесту. Він визначатиме формат проведення комп’ютерного онлайн-тестування, повідомляють на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Відповідний наказ підписав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Порядок проведення мультипредметного тесту також визначає права та обов’язки учасників тестування, умови проведення комп’ютерного онлайн-тестування, створення спеціальних умов для учнів з особливими освітніми потребами, зумовленими станом здоров’я, порядок визначення результатів, апеляції тощо.

Тестування відбуватиметься у спеціально створених тимчасових екзаменаційних центрах. Учасники тестування будуть розподілені між сесіями та змінами (перша та друга під час однієї сесії).

Не пізніше ніж за тиждень до початку проведення основних сесій учасників тестування поінформують про місце та час проходження мультипредметного тесту. Запрошення надішлють на інформаційні сторінки учасників.

Переглянути порядок можна за посиланням.

Нагадуємо, що «Освіторія» та ЮНІСЕФ запустили на платформі iLearn щоденні безкоштовні вебінари для підготовки до мультипредметного тесту. Їх проводитимуть досвідчені експерти-предметники.

Вебінари можна переглянути на платформі iLearn.org.ua або на YouTube-каналі за посиланням.

Фото Depositphotos.

Поділитися цією статтею