Навчальний процес у школах розпочнеться 1 вересня і завершиться 30 червня. Натомість заклади фахової передвищої та вищої освіти можуть самостійно визначити дати початку та завершення навчального року. Про це повідомили у пресслужбі МОН.

Зазначається, що очний навчальний процес повинен відбуватися лише у тих закладах, які мають спеціально обладнані укриття на випадок повітряної тривоги. Такі укриття повинні мати достатню площу, щоб розмістити там усіх учасників освітнього процесу. Якщо ж такої площі недостатньо, то навчання радять організувати у кілька змін.

“Під час організації освітнього процесу в очному або змішаному режимі слід забезпечити безумовне переривання освітнього процесу у разі включення сигналу “Повітряна тривога” або інших сигналів оповіщення. Учасники освітнього процесу повинні організовано пройти до споруд цивільного захисту та перебувати в них до завершення тривоги. Освітній процес може завершуватися в укритті, а після відбою тривоги учасники можуть повернутися до приміщення закладу освіти та продовжити процес навчання з урахуванням необхідного корегування”, – йдеться у повідомленні МОН.

Також МОН зауважує, що в закладах освіти на території ведення бойових дій і тимчасово окупованих територіях освітній процес запроваджується у дистанційному режимі. Для цього засновник закладу освіти за погодженням із керівником адміністрації видає відповідний наказ. Під час такого формату навчання заклад самостійно ухвалює рішення щодо зняття обмеження на максимальну кількість учнів у класі.

У початковій школі бажано проводити заняття в очному режимі, наголошують у Міносвіти. Форма навчання може змінюватися впродовж навчального року залежно від безпекової ситуації.

Поділитися цією статтею