Міносвіти опублікувало календар підвищення кваліфікації вчителів.

З 1 лютого 2018 року та до кінця травня 2018 рокупідготовка дистанційного курсу на порталі EdEra (вчителям, що братимуть перший клас у 2018 році, бажано пройти цей курс до кінця травня чи середини червня 2018 року).
З 15 лютого до 6 березня 2018 року на базі інститутів післядипломної педагогічної освіти проходитиме перша настановча сесія для вчителів (дводенна).
У березні-квітні 2018 року педагоги пройдуть другу очну сесію (3 дні).
У травні-червні 2018 року заплановано проведення фінальної та найдовшої третьої очної сесії для вчителів (5 днів).

Для того щоб дізнатись графік проведення очних сесій у своїй області, педагог має звернутися до обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Вчителі іноземних мов:
Для педагогів, що навчатимуть першокласників у 2018 році англійської, підготовка відбуватиметься в очно-дистанційному форматі (вчителі, які пройдуть 3-денне очне навчання, отримають доступ до онлайн-платформи, створеної спільно з Британською радою і Кембриджським університетом). Навчання проходитиме з березня до травня включно.

Для навчання вчителів німецької використовуватимуть програму «DLL – Вчимося навчати німецької». Навчання розраховане на 12 тижнів: спочатку очне навчання протягом 2-3 днів, потім – дистанційний курс і на завершення – ще один очний методико-дидактичний семінар. Загалом навчання триватиме 80 академічних годин. У межах дистанційного модуля вчителі в групах працюватимуть над практичним дослідженням – проектом. Потім кожен учасник має провести цей проект на власному занятті наприкінці курсу та оцінити його успішність із групою і тьютором.

Вчителям французької пропонують пройти підготовку за програмою PRO FLE, розробленою Міжнародним центром педагогічних досліджень (CIEP) та Національним центром дистанційної освіти Франції (CNED). Навчання триватиме протягом чотирьох місяців – 4 модулі по 40 годин (30 годин дистанційного навчання за допомогою онлайн-платформи і 10 годин – очного в інститутах післядипломної педагогічної освіти). Заняття на онлайн-платформі, де навчатимуться педагоги, платні, але вартість повністю покриє Посольство Франції.

У 2018 році іспанської першачків навчатимуть 32 педагоги, які також пройдуть обов’язкове навчання. Воно відбуватиметься на базі інститутів післядипломної педагогічної освіти і триватиме за графіком, затвердженим ІППО.

Щоб дізнатися детальніше, як пройти навчання, вчителям потрібно звернутися до методиста в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти регіону, де знаходиться школа.

Поділитися цією статтею