Це вже другий сезон освітнього тревелу, який буде присвячений також професійним перспективам молоді. Прем’єра — 12 січня.

12 січня на YouTube вийде другий сезон освітнього тревелу «УніверCheck», ведучим якого є Олександр Педан. Мета проєкту — познайомити абітурієнтів з найрізноманітнішими вишами, а також показати професійні перспективи, які молодь отримає, залишившись навчатися в Україні.

«Коли постало питання про мій вступ, мама наполягла на спеціальності “економіст”, яку вважала перспективною, та університеті в рідному Хмельницькому, хоч я себе там не бачив, — розповідає Олександр Педан. — Але якщо в моєму випадку все завершилося позитивно — я знайшов себе на телебаченні, то так буває далеко не у всіх. Тож завдання нашого проєкту — стимулювати абітурієнтів самостійно обирати навчальний заклад, дати їм ту інформацію, яку вони не знайдуть на офіційних сайтах, убезпечити від витрачених чотирьох років на спеціальності, в якій себе не бачать, і навпаки — допомогти обрати бажану професію».

У другому сезоні команда проєкту вирішила зробити акцент на професіях, відвідавши виші, де гартуються майбутні правоохоронці та рятувальники, архітектори та ремісники, політологи та IT-фахівці.

«У виборі університету потрібно відштовхуватися від того, ким ти хочеш працювати в майбутньому. Якщо поліцейським, то ти шукаєш відповідний виш, а не йдеш у той, що навпроти твого дому, — каже Олександр Педан. — У новому сезоні ми підібрали найрізноманітніші професії, які, переконаний, у післявоєнному майбутньому і матимуть попит, і будуть високооплачуваними».

Співведучою Олександра Педана в другому сезоні «УніверCheck» залишилася його старша донька Лера. Нагадаємо, у першому сезоні дівчина шукала виш зокрема й для себе і завдяки проєкту знайшла його. Зараз вона студентка спеціальності «Соціологія» Українського Католицького Університету, що у Львові.

«Я не так давно студентка, лише минулого року вступила і добре знаю, як нелегко одинадцятикласникам, особливо в період війни, обрати університет. Тому, можливо, мій досвід допоможе комусь та надихне», — каже донька телеведучого Валерія Педан.

Крім корисної освітньої інформації, другий сезон «УніверСheck» буде наповнений також веселими пригодами ведучих, які разом зі студентами-рятувальниками гаситимуть пожежу, а зі студентами-правоохоронцями побувають на затриманні майже справжнього злочинця.

Дивитися
Поділитися цією статтею