Телеведучий Олександр Педан разом із командою комунікаційного агентства «pedan|buro» випустить проєкт «УніверСheck», який знімали до війни. За сюжетом Олександр із донькою-випускницею Лєрою вирушають в освітню подорож містами України задля пошуку університету мрії.

На початку весни на YouTube-каналі Олександра Педана мав вийти освітній проєкт «УніверСheck». Його мета — познайомити абітурієнтів з українськими вишами, розповісти про їхні переваги та недоліки й загалом про можливості для молоді в різних містах України.

До початку повномасштабної війни команда проєкту побувала в десятьох обласних центрах України, серед них найболючіші сьогодні Маріуполь, Харків, Одеса, Суми.

«Деяких університетів фізично вже немає, деякі пошкоджені. Але є люди! Люди, які готові продовжувати працювати, навчати.

Міста, які на цей момент окуповані або в яких ведуться бойові дії, ми теж покажемо. Це скоріше будуть випуски-реквієм. А розпочнемо проєкт ми із міст, які стали прихистком для людей з усієї країни та університетів, у яких готові приймати студентів», — розповів Олександр Педан.

Проєкт розгляне університети з різних сторін — з точки зору навчання, дозвілля, логістики, роботи для молоді тощо. Олександр оцінюватиме виші по-батьківськи, а тому буде прискіпливим до якості освіти. А його 17-річна донька Лера більше уваги приділятиме умовам проживання в гуртожитках і позаурочним заняттям.

Прем’єра проєкту «УніверСheck» — 31 травня на YouTube-каналі Олександра Педана.

«УніверСheck» створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), яке схвалило рішення команди публікувати проект, як і інші партнери — компанії «Mastercard», «ПриватБанк,» «Київстар», «Нова Пошта» і «Work.ua». Від них у випусках буде корисна інформація, яка знадобиться студентам.

Поділитися цією статтею