Найвищий пороговий бал для вступу у 2023 році був на спеціальності «Стоматологія» (187,1), «Політологія» (180,8), «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (180,5).

Про це заявили в МОН.

Саме ці спеціальності очолили рейтинг за найвищим пороговим балом для вступу за критерієм відкритих конкурсних пропозицій. Також до першої десятки потрапили такі спеціальності, як «Міжнародне право», «Журналістика», «Міжнародні економічні відносини», «Право», «Психологія», «Соціологія», «Релігієзнавство».

Окремо в МОН надали рейтинг спеціальностей за найвищим пороговим балом для вступу за фіксованими конкурсними пропозиціями. Його очолили «Біологія та біохімія», «Міжнародні відносини» та «Політологія».

«У цілому до українських ЗВО надійшло понад 470 тисяч заяв на бюджет. Вступники на бакалавра та магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань могли подавати заяви з 19 до 31 липня. Найпопулярнішими спеціальностями для таких вступників виявилися “Комп’ютерні науки”, “Філологія” та “Право”», — підсумував вступну кампанію Оксен Лісовий. 

Відкрита конкурсна пропозиція — це конкурсна пропозиція за алгоритмом адресного розміщення, тобто місця «приносять» вступники, які мають найвищий бал і обрали цей заклад.

Фіксована конкурсна пропозиція — це конкурсна пропозиція із заздалегідь визначеною для закладу кількістю місць державного або регіонального замовлення.

Поділитися цією статтею