Уроки і завдання з 18 предметів для учнів 5–11-х класів відповідно до навчального плану є на платформі ВШО.

Попри складну ситуацію, у суспільстві є запит на продовження дітьми навчання. Згідно із вказівкою МОН усі школи оголосили канікули через бойові дії, а ДПА для 4-х і 9-х класів скасували. Але якщо ситуація в місці, де перебувають учні, дозволяє навчання онлайн, це може бути хорошим способом підтримати психологічний стан дитини.

Якщо діти мають змогу і бажання навчатися, то це можливо на платформі Всеукраїнської школи онлайн, зокрема через мобільний додаток.

Платформа містить відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література.

Увесь навчальний контент відповідає чинним державним освітнім програмам, а його якість перевірена Українським інститутом розвитку освіти. Перелік і тематику курсів запропоновано Міністерством освіти і науки України.

Для вчителів є рекомендації для проведення дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи. Працює кабінет учителя.

Також за бажання і можливості діти можуть проходити будь-які з обраних курсів самостійно.

Платформу створено Громадською спілкою «Освіторія» на замовлення Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України та державної установи «Український інститут розвитку освіти» за підтримки Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich.

Поділитися цією статтею