МБО Служба порятунку дітей пропонує мультфільми та розмальовку, які допоможуть відстоювати власні кордони дітям. 

За даними організації у 80% випадків сексуального насильства дитина знала свого кривдника. Це були знайомі сім’ї, викладачі гуртків, сусіди тощо. Часто діти не розповідають про насильство тому, що просто не розуміють і не можуть пояснити, що трапилося. Наприклад, коли хтось з дорослих торкався їх в інтимних місцях і просив тримати це в секреті. Якщо батьки ніколи не говорили з дитиною на цю тему, вона теж уникатиме її. І буде дуже «зручною» для злочинця. До того, вона може винуватити себе в тому, що трапилося, і боятися розказати.  Дитина, яка знає, що таке особисті кордони, які дії навіть авторитетних для неї дорослих є неприпустимі, буде впевнена в собі і зможе захиститися в небезпечних ситуаціях.

Для того, аби ознайомитися з темою, там пропонують такі мультфільми:

– Мультфільм «Безпечні та небезпечні дотики». Цей мультфільм в простій формі розкаже дитині, що бувають різні дотики – хороші і погані, які доторки неприпустимі, чому лікар має оглядати її лише в присутності батьків. Про які дотики потрібно розповісти батькам, навіть якщо за мовчання обіцяють подарунки.

– Наступний мультфільм – «Розкажи дорослому». Він розповідає про маленьку дівчину, яка помітила, що в її шкільної подруги з’являються синці, про які та просить нікому не розповідати. Як вчинити в цій ситуації та чому не можна мовчати про небезпеку, діти дізнаються від героїв Даші та Лізи.

Розмальовка, за допомогою якої ви зможете обговорити з дитиною різні ситуації та реакцію на них. У випадку, якщо в ситуації описано хороший секрет – нехай дитина розмалює пташку зеленим, а якщо поганий – червоним.

Завантажити
Поділитися цією статтею