21 травня о 16:00 за ініціативою CRDF Global в Україні та за підтримки Державного департаменту США відбудеться всеукраїнський онлайн-урок із кібергігієни для учнів 8–11-х класів.

МОН разом із Всеукраїнською школою онлайн та «Освіторією» долучилися до ініціативи з метою підвищити обізнаність молоді про правила безпечної поведінки в інтернеті. Онлайн-урок транслюватимуть на YouTube-каналі Всеукраїнської школи онлайн. Трансляція буде доступною за посиланням. До участі долучаться школярі з усієї України. Під час уроку провідний кіберексперт Єгор Аушев розповість, як створювати надійні паролі, розпізнавати шкідливі лінки та підʼєднуватися до Wi-Fi безпечно.

До матеріалів заняття входить:

  • інформативний відеоурок;
  • освітні матеріали та завдання із кібергігієни;
  • нотатка із правилами, доступна для друку або зберігання в шкільних чатах.

«Безпека — базова потреба кожної людини. Ми дбаємо про нашу фізичну безпеку та намагаємося піклуватися про ментальне здоров’я в умовах війни. Водночас у світі технологій нам варто не забувати і про цифрову безпеку. Особливо коли йдеться про дітей. Обмежити доступ дітей до соціальних мереж та інтернету загалом практично неможливо і не варто, якщо навчити їх базових правил особистої кібергігієни», — зазначив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

Захід реалізується в межах всеукраїнської освітньо-інформаційної кампанії з підвищення обізнаності населення щодо кіберзагроз, яку проводить CRDF Global за підтримки Держдепу США та сприяння РНБО України, НКЦК та МОН України.

Всеукраїнська освітньо-інформаційна кампанія з підвищення рівня обізнаності населення України щодо кіберзагроз та основних правил кібергігієни реалізується Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США в Україні за підтримки Державного департаменту США, сприяння РНБО України, НКЦК та МОН України, а також інформаційної підтримки Всеукраїнської школи онлайн, ГС «Освіторія» та «Київ Цифровий».

Поділитися цією статтею