У документі окреслені стратегічні цілі та завдання Міністерства освіти і науки. Найперше документ аналізує поточний стан справ та виклики, які стоять перед нами у сфері освіти і науки.

Про це повідомили в МОН.

Стратегія передбачає трансформації в таких напрямках, як зміст і сенси освіти, забезпечення гідних умов праці педагогів і вчених, формування ефективної мережі закладів освіти, трансформація освітнього простору та модернізація управління в освіті та науці.

Окрім стратегічних індикаторів та показників результативності, яких МОН ставить за мету досягти, документ також прогнозує персоналізовану візію того, як трансформації в освіті вплинуть безпосередньо на кожного українця. Для цього склали портрети людей з їхніми запитами, прагненнями щодо навчання та кар’єри, мріями.

«Освіта має готувати людину саме до завтрашнього дня. Навіть не до сьогоднішнього. І саме тому нам недостатньо зробити «косметичний ремонт» системи освіти і науки, — написав очільник МОН Оксен Лісовий на своїй офіційній сторінці в соцмережах. — Нам потрібно трансформувати її. І що найважливіше — процес розвитку не повинен зупинятися ніколи, якщо ми хочемо не лише встигати за динамічним сучасним світом, а й задавати в ньому тренди. Освіта нової України — про практичні знання, розвинені м’які навички, ментальну безпеку та свободу вибору. І звісно — про навчання протягом життя. Такі зміни на рівні системи потребують часу і ресурсів, складних рішень і нових підходів. В умовах війни — це подвійний виклик, але також додаткова мотивація, адже час цих змін давно вже настав».

Ознайомитись із повним текстом документа можна на сайті МОН.

Поділитися цією статтею