У МВС починають упровадження комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Зокрема, у кожному навчальному закладі встановлять металошукачі та рамки. Також анонсують появу працівників поліції, які нестимуть службу в навчальних закладах та відповідатимуть за безпеку дітей. Таких працівників планують відбирати за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. А далі на них чекатиме спеціалізоване навчання.

«Вже скоро стартуємо з набором та відбором кандидатів. А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони», — заявив міністр.

Раніше набрав чинності наказ, який затверджує Порядок раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти. У розробці цього Порядку брали участь освітній омбудсмен та працівники Служби освітнього омбудсмена. Згідно з ним у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти працівник має негайно виконати низку заходів, щоб забезпечити безпеку здобувачів освіти та сприяти ефективному реагуванню на події. Передусім працівник має повідомити членів команди реагування та керівника закладу освіти про обставини нападу чи його можливість. Потім він роз’яснює алгоритми дій учасникам освітнього процесу та вживає заходів щодо евакуації або залишення в приміщенні здобувачів освіти.

Поділитися цією статтею