МОЗ пропонує запровадити локдаун на початку нового року на три тижні. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на ранковому брифінгу 4 грудня.

Міністерство охорони здоров’я не бачить сенсу запроваджувати жорсткий карантин до кінця цього року. Натомість пропонуватиме уряду ввести локдаун вже в новому році — у перші три тижні січня.

«Спираючись на медичні та протиепідемічні показники, ми будемо пропонувати уряду, скажімо так, плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину, щоб досягти максимального ефекту, повинна бути протягом трьох тижнів», — сказав Максим Степанов.

Він пояснив причини такого рішення:

«В кінці січня і на початку лютого ми очікуватимемо пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему. До цього періоду потрібно підійти з мінімальними цифрами захворюваності на COVID-19, зокрема з мінімальною кількістю госпіталізованих», — зауважив Максим Степанов.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання депутатів у парламенті, не виключив, що уряд дослухається до рекомендацій МОЗ і не запроваджуватиме жорсткий карантин у грудні. За його словами, остаточне рішення може бути ухвалене на наступному засіданні уряду в середу. Водночас він наголосив, що навіть за жорсткого карантину громадський транспорт не зупинятимуть.

Раніше т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет роз’яснив, що дитячі садки та школи продовжують працювати у звичайному режимі.

Школи і дошкільні навчальні заклади не змінюватимуть графік роботи навіть у випадку локдауну, повідомив член Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, народний депутат Роман Грищук.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею