Медіа «Куншт» анонсує безкоштовний освітній курс «Навчання під час воєнного стану» для вчителів у рамках проєкту «Навчання для стійкості».

За даними Gradus Research 83% дітей навчались онлайн через відсутність електроенергії після ракетних та дронових ударів Росії. 78% вчителів помічали професійне вигоряння у колег, а 54% відчувають його особисто. Згідно з підрахунками UNICEF 1,5 млн дітей в Україні ризикують зіткнутися з депресією або посттравматичним стресовим.

Всеукраїнський проєкт «Навчання для стійкості» передбачає низку активностей для українських вчителів, що зменшуватимуть негативний вплив війни на освіту дітей і підлітків у регіонах України, що найбільше постраждали від російської агресії.

Курс «Навчання під час воєнного стану» включає 12 серій. Спікерами серій є освітні експерти, такі як дитяча психологиня Тетяна Стус, переможець премії Global Teacher Prize Ukraine 2021 Артур Пройдаков та інші. Теми серій охоплюють турботу про себе, учнів, роботу з травмою, вправи для стабілізації учнів, домашні завдання та оцінювання під час війни, роботу в укритті, нову українську школу, навчання на основі запитів, роботу зі штучним інтелектом, медіаграмотність для учнів та найкращі світові практики.

Після прослуховування 12-ти серій в освітян буде змога закріпити здобуті навички завдяки симулятору. Після успішного проходження курсу вони зможуть отримати сертифікат, що налічуватиме 0.1 кредиту ЄКТС.

Долучитися

Поділитися цією статтею