Оскільки ЗВО автономні, то саме керівники вирішують більшість внутрішньоорганізаційних питань. Але, крім цього, існує низка структур, які контролюють, оцінюють та перевіряють якість освітніх послуг, які надають ЗВО. Саме ці органи мають повноваження вирішити більшість питань, що стосуються якості і змісту вищої освіти.

Про це розповіли у МОН.

Також там повідомили, куди звертатися в окремих випадках. Питання стосовно якості освіти розглядають НАЗЯВО (public@naqa.gov.ua) та Державна служба якості освіти (sqe@sqe.gov.ua). На порушення освітнього законодавства реагує ДСЯО, Служба освітнього омбудсмена (ez@eo.gov.ua) та уповноважений Верховної Ради України з прав людини (hotline@ombudsmen.gov.ua). Випадками порушення антикорупційного законодавства опікується антикорупційний уповноважений в університеті (конаткти мають бути на сайті ЗВО), сектор МОН з питань запобігання та виявлення корупції (anticor@mon.gov.ua) та Національне агентство з питань запобігання корупції (info@nazk.gov.ua). 

У випадках порушення мовного закондавства можна звернутися до адміністрації університету чи ДСЯО, а також до Служби мовного омбудсмена. Якщо зазначені установи не надали допомогу — можна звернутися безпосередньо до МОН (ez@mon.gov.ua).

Поділитися цією статтею