Навчальний рік у школярів зі Львова та області закінчиться в різний час. Про це повідомила начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОВА Ірина Сислюк у коментарі виданню «Твоє місто».

В одних учнів це буде звично наприкінці травня, проте в інших — у середині червня. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, школам в умовах війни рекомендують самостійно визначити дату завершення.

Зокрема, школи за погодженням із відділами освіти будуть зважати на виконання навчальних програм. Дотримання норми законодавства щодо 175 навчальних днів, як передбачає закон, можна не витримувати — головне, щоби навчальна програма була виконана.

Ірина Сислюк каже, що, за інформацією територіальних громад Львівщини, кожна школа вже зробила свої розрахунки. Так, є різні дати між 1 і 20 червня, проте більшість шкіл закінчать навчальний рік 10–15 червня. Повний графік із завершенням навчального року 2021/2022 у школах Львова доступний за посиланням.

Поділитися цією статтею