Наразі вакцинація школярів не є обов’язковою. Але якщо таке рішення буде ухвалено в МОЗ, Міносвіти слідуватиме протоколам. Про це начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко розповів в ефірі телеканалу OBOZREVATEL.

Відповідаючи на ремарку про те, що школярі і деякі батьки є невакцинованими і, відповідно, можуть становити загрозу з точки зору поширення вірусу, Кононенко визнав, що це дійсно проблема.

«Я можу коментувати це не як представник Міністерства освіти, а як громадянин. Звичайно, така проблема є», — сказав начальник управління МОН.

Чиновник зауважив, що в разі, якщо в МОЗ ухвалять рішення про обов’язкову вакцинацію дітей шкільного віку, а не лише за медичними показаннями, в МОН будуть неухильно виконувати його і вимагати щеплення.

«Наразі розглядається питання щодо вакцинації дітей від 5 років. Але це суто медичні показання. Ми будемо слідувати тим протоколам, які буде затверджувати Міністерство охорони здоров’я», — сказав Кононенко.

Поділитися цією статтею