Результати сертифікації в особистих кабінетах учасників мають з’явитися наприкінці 2024 року.

Про механізм оприлюднення повідомили в Державній службі якості освіти.

Не пізніше 5 грудня ДСЯО організовує передання експертних висновків усіх учасників сертифікації до Українського центру оцінювання якості освіти. Це дозволить запобігти непорозумінням зі строком дії сертифіката. Відповідно і засідання комісії ДСЯО, що визначатиме пороговий бал успішного проходження сертифікації для кожної категорії вчителів, відбудеться наприкінці 2024 року.

Інформація про успішне проходження сертифікації з’явиться в кабінетах учасників не пізніше ніж через десять робочих днів з моменту встановлення комісією порогового балу.

У березні та вересні 2024 року вчителі пройшли сертифікацію у форматі ЗНО. Тестуванням замінили традиційну атестацію вчителів. З 2019 року сертифікацію проходили вчителі початкових класів, математики й української мови та літератури. Цьогоріч до них доєдналися також учителі громадянської та історичної галузі й освітньої галузі «Суспільствознавство». До 2026 року ЗНО для вчителів має повністю замінити традиційну атестацію. Взяти участь у сертифікації змогли вчителі, які мають педагогічний стаж роботи не менш ніж два роки.


Поділитися цією статтею