Компанія Worldreader пропонує колекцію дитячих книжок українською мовою через додаток BookSmart app. Книжки доступні безкоштовно у більшості європейських країн і США.

«Діти, переміщені через війну, зазнають немислимих травм. Оскільки їхнє життя раптово перевернулося з ніг на голову, і часто вони були змушені розлучитись зі своїми близькими, юні біженці стикаються з надзвичайними проблемами зі здоров’ям, безпекою та емоційними труднощами.

Від початку війни Worldreader невпинно працює над тим, щоб допомагати українським дітям так, як ми вміємо найкраще — поширюємо радість читання», — розповідають організатори компанія Worldreader.

У партнерстві з двома українськими видавництвами, Vivat і Ранок, вони підготували цифрову колекцію книг українською мовою, щоб юні читачі могли знаходити надію та втіху в історіях, а також продовжувати вчитися будь-коли та будь-де.

Цим додатком можна користуватися на більшості пристроїв, підключених до інтернету, включаючи мобільні телефони, планшети, ноутбуки та хромбуки.

Українські діти віком від 3 до 12 років знайдуть у додатку художні та науково-популярні книжки, українські казки й оповідання, твори української та світової класики, а також зможуть користуватися навчальними посібниками.

Також юні читачі можуть знайти в додатку улюблену сагу про Гаррі Поттера, доступ до якої став можливий завдяки співпраці з Pottermore.

«Вплив, який читання може мати на життя дитини, виходить далеко за межі результатів навчання. Я сподіваюся, що оповідання в цій збірці нададуть українським дітям втіху у важкі часи та допоможуть їм знайти радість у спілкуванні зі своєю спадщиною», — каже директорка з питань впливу в Worldreader Ребекка Чендлер Лідж,

Компанія Worldreader має вже досвід допомоги дітям-переселенцям і бачили магію читання в дії — їхня програма Tuta Tuta надала сирійським біженцям в Йорданії доступ до цифрових збірників оповідань арабською мовою для підтримки їхніх освітніх та соціально-емоційних потреб. Програма охопила майже 60 тисяч читачів і заохочувала сирійські сім’ї зближуватися через читання та набути впевненості в новому оточенні.

Читати книжки у BookSmart app
Поділитися цією статтею