1 лютого в українському видавництві Yakaboo Publishing з друку вийшла книга «Незламні» про спротив жінок у війні з російськими загарбниками.

Книга стала продовженням медійного проєкту видання WoMo «Незламні». До книги увійшло 30 історій жінок-військових, волонтерок, засновниць фондів, парамедикинь, які з початком повномасштабної війни воюють самі, забезпечують воїнів амуніцією та дронами, реабілітують поранених та дітей із психічними травмами. Ці жінки забезпечують країну гуманітарною допомогою, відкривають реабілітаційні центри та вже вибудували справжній тил.

«Книга — це війна в жіночих обличчях, це приклад жіночого лідерства та незламності. Ці жінки повністю ввідали себе спротиву та будуть відновлювати країну після перемоги. Це те, що ми маємо закарбувати в історії та показати всьому світу чому ми переможемо», — каже авторка проєкту Вікторія Покатіс. Вона — головна редакторка жіночого порталу WoMо, авторка книги «Незламні», тренерка з громадських виступів, продюсерка івентів, мотиваційна спікерка із жіночого лідерства. Закінчила школу документального кіно Сергія Буковського, пройшла business camp for women від USAID.

«Всі ці іісторії, як і їхні героїні, дуже різні, але всі вони про те, що відрізняє нас, українців, від ворога. Вони про людяність, яка закладена на генетичному рівні кожного українця, а наших жінок — особливо. Непросто пережити воєнні часи, перепрограмуватися та звикнути до нових умов, не впасти духом. Ще складніше — врятувати, зрозуміти і підтримати тих, хто поруч із тобою», — наголошує CEO книжкової платформи Yakaboo Олена Безугла.

Придбати книгу можна на сайтах womo.ua та yakaboo.ua.

Придбати
Поділитися цією статтею