9 листопада до Дня української писемності та мови стартує онлайн-марафон «Перемикай на українську» від Кота Інжира. Популярний комікс-персонаж, герой мемів та шкільних підручників, розробив 21 креативне завдання для охочих перейти на українську у побуті.

Про це повідомили на сторінках персонажа у Facebook.

Креативна інформаційна кампанія стартує 9 листопада і триватиме 21 день. Мета марафону — допомогти перейти на українську у побуті, надихнути на її вивчення, позбутися мовних бар’єрів, а також поглибити знання мови. Долучитися може кожен. Щодня на сторінках Кота Інжира з’являтимуться завдання для учасників. Серед них: подивитися українське кіно, запостити свій улюблений вірш, навчитися соковито сваритися, робити вишукані компліменти українською, приготувати фірмові класичні страви або написати листівку. Завдання доповнюватимуть добірки корисних ресурсів: освітніх порталів, списки знакових сучасних та класичних українських фільмів, книжок, подкастів, блогів. Серед учасників марафону розіграють сувеніри від Інжира.

«Провести марафон «Перемикай на українську» нас надихнула Ярина Чорногуз. Зараз вона захищає країну на фронті, а це буде продовженням її справи. Ми познайомилися, коли до 25-річчя Незалежності Ярина з однодумцями організувала мовомарафон «Переходь на українську». Протягом 25 днів учасники отримували завдання, що спонукали говорити українською. Саме тоді я намалювала Кота Інжира із фразою: «Українська мова — як мед: солодка, квіткова, корисна для здоров’я». Бо зрозуміла, що українську мову треба не нав’язувати, а рекламувати, демонструючи все найкраще у ній. 21 день марафону — символічна цифра, адже за цей час може виробитися нова звичка. Ця звичка — жити українською», — коментує виникнення ідеї Олена Павлова, авторка Кота Інжира.

Кіт Інжир — комікс-персонаж, що має понад 50 тисяч читачів у соцмережах. Популяризує читання, українську мову та культуру. Герой мемів та персонаж шкільних підручників і робочих зошитів з літератури. Як лідер думок бере участь у соціальних інформаційних кампаніях, присвячених українській культурі, безпеці на дорогах, охороні тварин, верховенству права та демократії, освіті та розвитку критичного мислення. Авторка — Олена Павлова.

Поділитися цією статтею