Кафе The Elephant House в Единбурзі, де Джоан Роулінг писала «Гаррі Поттера», готується до відкриття після пожежі 2021 року.

Про це пише BBC.

Пожежа в серпні 2021 року сильно пошкодила кафе на мосту Джорджа IV в Единбурзі. Власник кафе Девід Тейлор висловив надію на відкриття до літа 2024 року, після того як будівельний блок буде визнано безпечним. Вартість реставрації становить близько мільйона фунтів стерлінгів, а робота має початися найближчим часом.

Тейлор, який володіє кафе 28 років, відкрив друге The Elephant House поруч на вулиці Вікторії, де продає напій Butterscotchbeer, аналогічний тому, яким Гаррі Поттер насолоджується у книгах Роулінг.

Нове кафе виглядає на вулицю Вікторії, яку прихильники вважають натхненням для Діагональної алеї у творах Роулінг. Стіл, на якому писала Джоан Роулінг, був врятований з пожежі та відновлений. Наразі він стоїть у новому The Elephant House на вулиці Вікторії, але буде перенесений в оригінальне кафе на мосту Джорджа IV після відкриття наступного року.

The Elephant House була однією з двох кав’ярень, якими часто користувалася письменниця для написання історії про хлопчика-чарівника у середині 1990-х років.

Фото: BBC


Поділитися цією статтею