Понад 3 000 студентів з усіх регіонів України нині створюють концепції майбутніх цифрових продуктів на курсі «Створення та розвиток IT-продуктів», який у вересні запровадили у 68 українських ЗВО. Додатково курс проходять понад 2 000 слухачів на платформі «Дія.Цифрова освіта», де у вільному доступі розміщена спрощена версія курсу.

Про це розповіли на конференції, яку провела громадська організація «Освітня фундація продуктового IT» для викладачів українських ЗВО.

Курс нині не має аналогів у світі, адже містить одночасно віртуальне стажування в IT-компанії Genesis, інтерактивне навчання та викладається в закладах вищої освіти. Програма складається із 11 модулів. У межах навчання учасники отримують базові знання з продуктового IT, підприємництва і продакт-менеджменту від практиків, а також компетенції для перших кроків у продуктовій IT-компанії або запуску власного продуктового IT-бізнесу. Для студентів курс передбачає офлайн- і онлайн-частини. Онлайн-частину вони мають змогу проходити в будь-який час, що особливо має значення в умовах регулярних відключень електроенергії.

На курсі студенти розробляють мінімально життєздатний продукт (MVP). У процесі опановують програми Figma, AppMagic, а також інструмент для побудови бізнес-моделей Lean Canvas. Нині вже більш як 100 концепцій продуктів представили та захистили в межах офлайн-частини курсу. До кінця 2022 року планується представити до 500 концепцій сумарно. Найкращі проєкти отримають менторів від Genesis. 

Протягом першого семестру наступного навчального року Genesis і «Освітня фундація продуктового IT» планують запустити нові курси в аналогічному форматі — «Маркетинг IT-продуктів» та «Аналітика в продуктовому IT». У довгостроковій перспективі також будуть реалізовані курси з QA, дизайну, рекрутингу та розробки програмного забезпечення. Планується, що в наступні п’ять років нові інтерактивні курси пройдуть 100 000 студентів з усієї України.

Фото: https://www.pexels.com/

Поділитися цією статтею