Міністр освіти і науки Лілія Гриневич відвідала школу тренерів Нової української школи, де детально розповіла про те, як саме планується підготувати викладачів перших класів у рамках нової освітньої системи.

Гриневич зазначила, що підготовка складатиметься з двох частин: дистанційної (теоретичної) та очної (передбачає практичні заняття з сертифікованими тренерами). «Завдання тренерів — на практиці дати змогу відчути методики, допомогти змінитися. Вмотивувати мусить очне спілкування. У дистанційному спілкуванні це неможливо», — сказала міністр.

Постала також проблема консультування нових викладачів щодо проблем, які виникатимуть у ході навчального процесу. «Ми ще вирішуємо, як забезпечити зворотний зв’язок і оцінювання. Коли вчителі почнуть восени працювати, у них з’явиться багато запитань, тож потрібно буде провести з ними ще одну загальну сесію», — наголосила Гриневич.

Школа тренерів НУШ має на меті підготувати вчителів, які опанують сучасні методики навчання учнів і вже влітку 2018 року будуть навчати й надихати вчителів початкових класів України. Перша сесія навчань тренерів НУШ тривала з 30 жовтня по 3 листопада. Друга сесія розпочнеться 24 листопада і триватиме три дні. Усього в рамках навчання планується провести чотири сесії. Учасниками школи тренерів стали амбітні вчителі початкових класів з усієї України, відібрані на основі конкурсу.

Поділитися цією статтею