Голова правління організації «Навчай для України» Оксана Матіяш стала першою українкою, обраною для участі в престижній програмі стипендіатів Фундації Барака Обами. Оксана стане частиною шостої когорти стипендіатів Обами, що складається з 12 молодих лідерів з усього світу, які візьмуть участь у спеціальній програмі на базі Колумбійського університету в Нью-Йорку у 2023-2024 навчальному році.

Оксана очолила «Навчай для України» у жовтні 2020 року, повернувшись після навчання в Оксфордському університеті, де вона здобула ступінь магістра публічної політики. Ще під час навчання у Британії Оксану захопила місія НДУ –– працювати над тим, аби кожна дитина в Україні могла реалізувати власний потенціал, незалежно від місця народження чи проживання. За три роки роботи Оксані вдалося не лише розбудувати організацію, команда якої зараз складається з 33 осіб, а й залучити понад 2,5 млн дол. для створення важливих освітніх проєктів академічної та соціо-емоційної підтримки, які охопили понад 25 тис. дітей та 90 тис. учителів по всій Україні.

Стипендіальна програма Фонду Обами існує з 2018 року і має на меті розвинути наступне покоління лідерів, надаючи стипендіатам можливість отримати реальні навички, інструменти та досвід, які розширять масштаби і вплив їхньої роботи. Стипендіати братимуть участь в академічному та експериментальному навчанні, розробленому Колумбійським та Чиказьким університетами у партнерстві з Фондом Обами. З моменту свого заснування програма «Стипендіати Фонду Обами» підтримала 132 молодих лідерів з 59 країн світу, які активно працюють над вирішенням нагальних проблем сучасності. Детальніше про когорту 2023–2024 років можна дізнатися на сайті організації.

«Ми раді вітати нову когорту стипендіатів у сім’ї Фонду, де вони приєднаються до мережі лідерів, які прагнуть побудувати сильніший, стійкіший та інклюзивніший світ», — зазначила виконавча директорка Фундації Обами Валері Джарретт.

«Я дуже пишаюся і маю честь бути першою стипендіаткою Фонду Обами з України. Для мене це, перш за все, визнання результатів роботи “Навчай для України”, зокрема зусиль нашої команди. Під час програми я планую працювати на розробкою трансформаційних освітніх ініціатив, спрямованих на підтримку навчання та добробуту дітей під час війни, а також зміцнення людського капіталу України для післявоєнної відбудови», — поділилася Оксана Матіяш, голова правління «Навчай для України».

«Навчай для України» — це освітня організація, яка з 2017 року залучає найкращих випускників і талановитих молодих спеціалістів з різних галузей до вчителювання у школах у маленьких населених пунктах України. Учасники програми мінімум на рік переїжджають у малі громади, де стають рольовими моделями для дітей, сприяють розвитку місцевої спільноти і покращують власні професійні та лідерські навички.

Поділитися цією статтею