Global Teacher Prize Ukraine та Сергій Жадан відзначать нагородою учителя з прифронтової зони

П’ять років поспіль найпрестижніша національна вчительська премія Global Teacher Prize Ukraine нагороджує найталановитіших педагогів країни. Вчителі отримують нагороди у різних номінаціях — учитель-новатор, учитель-хімік — а цього року вперше спеціальною номінацією відзначать педагогів, які працюють у прифронтових зонах.

«На Сході країни вже підросло покоління школярів, які не бачили України без війни. Хто інтегрує їх в українське суспільство? Вчителі, що працюють там, ризикуючи власним життям. Ми хочемо зробити їх щоденний подвиг помітним», — говорить Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія» та засновниця Global Teacher Prize Ukraine.

Організатори наголошують: для учительської «Нобелівки» важливо не лише відзначати найкращих у професії, але й довести суспільству: вчителі важливі, адже саме вони створюють фундамент для тієї країни, у якій хочеться жити та зростати.

Амбасадором номінації стане видатний український письменник Сергій Жадан. Письменник регулярно їздить на Схід та відвідує прифронтові школи.

«Для мене велика честь долучитись до цієї ініціативи. За сім років війни мав нагоду спілкуватися з багатьма педагогами, які не кинули свої школи й своїх дітей, в надзвичайно складних і несприятливих умовах продовжуючи роботу. Вчителі прифронтової зони заслуговують на особливу увагу та повагу, оскільки саме від них залежить, наскільки діти будуть відчувати свою країну, наскільки вони віритимуть у майбутнє, яким вони його собі уявлятимуть», — коментує Сергій Жадан.

Взяти участь або номінувати учителя можна на сайті премії до 1 серпня. Нагородять переможців під час урочистої церемонії на Міжнародний день учителя 2 жовтня 2021 року.

Переможця у номінації «Учитель прифронтової зони» винагородять освітньою подорожжю. Педагог, що здобуде головний приз та стане найкращим учителем України, отримає 250 тисяч гривень та підтримку реалізації власних освітніх проєктів від організатора премії громадської спілки «Освіторія».

Подати заявку або номінувати вчителя

Поділитися цією статтею