Сенсаційні новини і вірусні відео, реклама й повідомлення в чатах, пости в соцмережах та сотні нових фотографій щодня… Як не загубитися в цьому морі інформації? Як відрізнити правдиве повідомлення від фальшивки? І як самим не стати частиною мережі з розповсюдження фейкових новин?

Київська гімназія «Спільношкола» пропонує Вашій увазі унікальний онлайн-курс з Фейкології для підлітків та запрошує до співпраці задля підтримки творчих освітніх ініціатив, спрямованих на дітей та підлітків.

Курс було розроблено разом із дітьми, на основі реальних воєнних фейків з якими можна зіштовхнутися на просторах Інтернету.

Основна його ціль – навчити підлітків практичних навичок медіаграмотності, аби вони мали можливість розпізнавати фейки. У ході його проходження, кожен учень отримає зворотний зв’язок.

Курс буде розміщено на онлайн-платформі http://e-space.org/ 1 серпня 2022 року.

Він розповість як влаштований інформаційний простір, і де найчастіше водяться фейки. Допоможе розібратися, чому наш мозок сприймає хибні повідомлення, як розпізнати маніпуляції, як перевірити достовірність повідомлення, і на що варто звернути увагу перед тим, як поширювати інформацію далі.

Навчання можна проходити у власному темпі, обирати місії та виконувати завдання, не реєструючись на сайті. Але, якщо виникнуть питання чи відгуки до окремих місій, потрібно буде зареєструватися.

Поділитися цією статтею