Дівчатам і жінкам з України гарантують стипендію та безоплатне проживання при навчанні на 2-річній освітній програмі в естонській школі кодування kood/Jõhv. Всього буде виділено 200 стипендій.

Партнер ініціативи — Міністерство цифрової трансформації України.

Першим кроком для абітурієнтів є проходження тесту на вебсайті школи. Для цього не потрібно розуміти кодування. Тест триває до 12 червня 2022 року.

Тих, хто успішно пройде тестування, запросять на наступний раунд — тритижневий навчальний табір із кодування на місці. Звідти найяскравіші учасники перейдуть до дворічної програми.

«Успіх kood/Jõhvi полягає в зосередженні уваги на груповій роботі, розбудові спільноти та здатності керувати своїми завданнями, часом та діяльністю. Після виконання цих кроків і завершення програми вам, по суті, гарантована робота в одному з наших понад 30 партнерів», — розповіла Карін Кюннапас, співкерівниця kood/Jõhvi.

Усі, кому виповнилося 18 років, здобули принаймні базову освіту та володіють англійською мовою, мають право подавати документи до школи.

kood/Jõhvi базується на концепції однорангового самонавчання. Це означає, що немає ні класів, ні вчителів. Учні працюють спільно.

Ви будете дотримуватися навчальної програми 01 Education System, щоб розвивати найцінніші навички для ІТ-індустрії. Це навчання про розв’язання проблем, а не вивчення конкретних мов кодування. Навчання засноване на практиці та проєктах зі щораз вищими рівнями складності. Кожен учень розвивається у своєму темпі протягом 2-річного навчального плану.

Школа також допомагає з оформленням будь-яких документів, необхідних для прибуття до Естонії на 3-тижневий тестовий період. Для цього студенти повинні написати на info@kood.tech після успішного онлайн-тесту.

Школу kood/Jõhvi фінансують понад 30 компаній, зокрема багато стартапів та єдинорогів, які готові працевлаштувати студентів після закінчення дворічної програми. Наприклад: Bolt, Wise, Pipedrive, Veriff, Microsoft.

Поділитися цією статтею