Через зростання кількості хворих на інфекційні захворювання частина шкіл по всій Україні перейшли на дистанційне навчання.

Список таких регіонів опублікували у виданні «Освіта 24». 

Від 29 січня дистанційне навчання запровадили на Вінничині. Карантин оголосили і в частині шкіл Чернігова. На Львівщині карантинні обмеження ввели 34 школи, однак там залишають право за адміністрацією закладів освіти ухвалювати рішення самостійно. До кінця тижня онлайн навчаються й у Сумах. Частково перейшли на дистанційне навчання або карантинні обмеження школи Закарпаття, Хмельниччини та Рівного.

Наразі школи Києва навчаються у звичному форматі, однак і для них щоденно зростає ризик карантинних обмежень через кількість хворих.

«У столиці зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей: за минулий тиждень виявлено 11 305 випадків (на 2 244 випадки більше, ніж у попередній тиждень). Щоб попередити стрімке розповсюдження інфекцій, медики також закликають дотримуватися заходів епідеміологічної безпеки та свідомо ставитися до здоров’я… Якщо рівень захворюваності серед школярів і надалі зростатиме, місто буде змушене рекомендувати столичним закладам освіти працювати дистанційно», — пишуть у КМДА.

Поділитися цією статтею