У межах Чілдрен Кінофесту всьоме відбудеться дитячий конкурс короткометражних фільмів. До участі приймають стрічки, створені дітьми у віці від 7 до 14 років включно. Роботи фіналістів покажуть на фестивалі по всій країні, а переможці отримають призи.

Про це повідомляють організатори конкурсу.

На конкурс можна подавати ігрові та анімаційні фільми тривалістю від 1 до 8 хвилин. Для цього потрібно завантажити готове відео на один із безкоштовних онлайн-сервісів і заповнити заявку на сайті. Добірку фільмів-фіналістів дитячого кіноконкурсу покажуть глядачам десятого Чілдрен Кінофесту.

Переможці конкурсу будуть оголошені 4 червня 2023 року і отримають низку грошових винагород. Автор або авторка найкращого українського дитячого фільму отримає почесний диплом і винагороду в розмірі 10 000 грн, приз глядацьких симпатій становитиме 7 000 грн, а творці найкращих дитячих ігрових та анімаційних фільмів у категоріях 7–10 та 11–14 років будуть нагороджені почесними дипломами й отримають по 5 000 грн.

Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» 10 років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей з найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. У 2022 році фестиваль відбувся в онлайн-форматі в Україні та Польщі, яка прийняла найбільше тимчасово переміщених українців. Фестиваль зібрав понад 26 тисяч глядачів.

Фото: https://ua.depositphotos.com/

Поділитися цією статтею