#stop_sexтинг, українська студія анімації Wow-How Studio та дитяча письменниця Іра Бова представили перший в Україні мультфільм про безпеку дітей онлайн «Хаппі та її суперсила».

Про це повідомляють на YouTube-каналі Stop Sexting Ukraine.

Ця історія може стати початком для обговорення безпечного використання інтернету дітьми 5–10 років. Казка розповідає про черепашку на ім’я Хаппі, що вчиться в молодшій школі та, як і більшість дітей, полюбляє користуватися гаджетами. Одного дня в соціальній мережі Хаппі отримує запит на дружбу. Черепашка його приймає і спілкується з незнайомцем — Тритоном. Завдяки спільним зусиллям мультфільм доступний також англійською мовою.

Книгу «Хаппі та її суперсила» Іри Бови було видано восени 2020 року. За мотивами казки створили спеціальні уроки для дітей 1–2-го класу, а також уроки для дітей дошкільного віку (4–6 років). Їх можна провести як удома, так у школі чи дитячому садку.

Причиною створення серії став той факт, що згідно з дослідженнями 84% дітей починають користуватися інтернетом у 5–11 років, і цей вік з кожним роком зменшується.

Фото: ua.depositphotos.com

Поділитися цією статтею