В Офісі доброчесності НАЗК презентували новий проєкт «За дужками». Це буде низка інтерв’ю з експертами про українську освіту — які є проблеми сьогодні та що треба зробити, щоб їх вирішити, роль педагогів в освітньому процесі, поради та сучасні практики для освітян.

Гостем першого випуску проєкту став Олександр Елькін, голова ради ГО «ЕдКемп Україна». Організація позиціонує себе як спільноту відповідального вчительства та налічує понад 40 000 освітян з усієї України. ЕдКемп впливає на освітню політику в Україні, впроваджує тут найкращі світові практики, а головне –– мотивує освітян вдосконалюватися та бути щасливими й продуктивними у вчительській професії та в житті загалом.

В інтерв’ю розкриваються такі теми: як повномасштабне вторгнення вплинуло на освітянську спільноту, поради для всіх, як зберігати стійкість під час війни, топ-5 причин запровадити СЕЕН-освіту в українській школі.

Олександр Елькін про СЕЕН-освіту: «Коли ми з вами отримували загальну середню освіту, ми не могли собі уявити, що в нас може з’явитися дисципліна, яка дозволяє нам сфокусувати час у розкладі на те, щоб розвивати так звані м’які навички. Але наша освіта зараз має бути спрямована на те, щоб виховувати в молоді навички комунікації, креативності, співпраці та конфлікт-менеджменту».

Відео доступне за посиланням.

Фото: https://www.pexels.com/

Поділитися цією статтею