У 2022 році осінні канікули заплановано з 24 до 30 жовтня, але не скрізь. Варто зазначити, що в кожній області дати канікул можуть бути різними.

Кожна з областей та навіть різні школи в одній громаді можуть обирати різні варіанти та дати проведення осінніх канікул. Це зумовлено:

  • погодними умови (бо восени вони більш сприятливі для навчання);
  • ворожими ракетними обстрілами, через які в низці областей України треба економно споживати електроенергію;
  • безпековою ситуацією.

У Хмельницькому третина шкіл навчається за шестиденним графіком, щоб ефективно використати для навчання відносно теплий осінній період. Такі зміни вирішили запровадити, щоб у разі надзвичайних ситуацій школярі встигли освоїти навчальну програму. А от дати проведення канікул тут визначатимуть педагогічні ради в кожному навчальному закладі окремо.

У Льовові осінні канікули вирішили перенести на зиму та об’єднати їх із зимовими. Таке рішення було ухвалено через масовані ракетні удари, що призвели до руйнування двох електропідстанцій. Тепер місто має економити енергоресурси.

У Рівному також вирішили, що осінніх канікул в учнів цьогоріч не буде. Тут їх також вирішили об’єднати із зимовими. Попередньо вони триватимуть від 26 грудня 2022 року до 22 січня 2023 року.

У Тернопільській області лише деякі громади та навчальні заклади ухвалили рішення перенести осінні канікули на зиму.

Під Києвом у Переяславській громаді осінні канікули 2022 у школах також вирішили скасувати. Їх об’єднають із зимовими, які триватимуть 4 тижні.

Що буде з осінніми канікулами 2022 в інших школах — залежить від ситуації в Україні та в конкретних областях. Є велика ймовірність, що в інших містах та регіонах осінні канікули також можуть перенести.

Поділитися цією статтею