Представляємо освітні можливості, конкурси й активності, в яких зможуть взяти участь педагоги і школярі.

Навчитися писати у різних жанрах

5 грудня стартує «Підліткова літературна онлайн-школа» від LITOSVITA. Учасники навчаться писати тексти у різних жанрах, створювати контент для соціальних мереж і розвинуть власну креативність.

Лектори — професійні письменники, сценаристи, копірайтери та блогери.

Програма спеціально розроблена для підлітків віком 12–16 років.

Щоб узяти участь, потрібно зареєструватись за посиланням.

Вартість — 2000 грн. Вартість для учасників попередніх підліткових шкіл LITOSVITA — 1800 грн.

Учасники отримають 8 лекцій (онлайн-трансляції); 4 творчі завдання і письмові фідбеки лекторів; відеозаписи і презентації (зберігатимуться протягом трьох місяців після закінчення школи, до 26.03.2020); постійну підтримку кураторів і неформальне спілкування.

Контактний телефон: 095–849–16–33

Долучитися до благодійності

В рамках акції Щедрий Вівторок Ant3DStudio сумісно з фондом «Добряк» проводять благодійний аукціон, на якому будуть представлені товари з магазинчика казкового персонажа Нокса Nox (книги, подарункові набори для дітей тощо).

15 % з продажів на аукціоні будуть направлені на збір коштів для проведення тренінгу з профілактики насилля в Слов’янському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

Аукціон триває з 1 по 8 грудня.

Взяти участь у конкурсі відеопромов

Участь у конкурсі «Права людини очима молоді» можуть взяти учні 9–11 класів, учні коледжів та закладів професійної освіти, а також студенти 1–3 курсів закладів вищої освіти.

Для того щоб стати конкурсантом, потрібно зареєструватись та записати відео переконливої промови на задану тему тривалістю 4–5 хвилин.

На вибір учасників подано 4 теми: «Реалізація прав людини — це спосіб життя», «Школа — територія прав людини», «Боротьба з корупцією є однією з найважливіших вимог демократичної держави», «Дистанційна освіта відкриває можливості для соціально вразливих категорій населення».

У виступі конкурсант має розкрити важливість теми прав людини, пояснити, навіщо знати свої права і свободи та вміти їх захищати.

Пріоритетом буде розповідь про успішну історію захисту порушених прав. Коло питань варто розглядати у контексті сучасної України та інтересів дітей і молоді.

Після запису потрібно розмістити своє відео на власній сторінці в соціальній мережі Facebook або Instagram з поміткою «Права людини очима молоді» та надіслати лінк організаторам за адресою debate.dp@gmail.com до 07 грудня 2020 року з поміткою «На конкурс».

Відео може бути записано на мобільний телефон. Його якість не впливає на результати конкурсу.

Переможці отримають сертифікати та можливість безкоштовної участі в онлайн тренінгу з ораторської майстерності від кращих тренерів дебатної спільноти.

Реєстрація на конкурс триває до 5 грудня 2020 року.

Навчитись протидіяти сексуальному насильству

НДО Ресурсний Центр запрошує взяти участь у безкоштовному онлайн-тренінгу на тему «Протидія сексуальному насильству над дітьми в Україні».

Реєстраційна форма за посиланням.

Тренінги відбуватимуться на платформі Zoom та триватимуть 2–3 дні (загалом 6 годин).

Фокус цього тренінгу — нульова толерантність до сексуального насильства над дітьми. Мета тренінгу — визначити, що таке сексуальне насильство щодо дітей, його причини та наслідки, а також зрозуміти механізми запобігання, виявлення та реагування на сексуальне насильство.

Найближчі дати тренінгів — 4–5 грудня (о 17:00).

Після заповнення реєстраційної форми, ви отримаєте лист-підтвердження з точним часом, датою та програмою тренінгу.

Якщо у вас є будь-які запитання: oginchuk@ngorc.org.ua.

Познайомитись онлайн з молоддю з різних країн

Galicyjska Fundacja Rozwój i Edukacja спільно з осередком громадянського суспільства Друкарня / Drukarnia у Слов’янську шукають молодь 14–18 років для участі у молодіжному обміні онлайн.

У грудні 2020  — січні 2021-го проведуть 5 інтерактивних онлайн-воркшопів і зустрічі з молоддю з різних країн.

Участь у проєкті є безкоштовною.

Подати заявку можна за посиланням.

Дедлайн: 12 грудня

Деталі на сторінці події.

Поділитися цією статтею