1+1 media анонсувала запуск проєкту «Плюсуй українську», що буде спрямований на популяризацію української мови та культури. 

Зокрема, проєкт передбачає серію інтерв’ю на сайті телеканалу 1+1 зі справжніми народними амбасадорами української мови — відомими персоналіями, які власним прикладом заохочують суспільство споживати якісний україномовний контент. Також створюватиметься актуальний освітній контент, що стосується необхідності вивчення української мови для різних аудиторій, у тому числі дітей. 

Ще одне важливе завдання, на якому зосередиться команда проєкту «Плюсуй українську», — це масштабування україномовного середовища в контексті соціальних мереж. Проєкт популяризуватиме українських контентмейкерів та діячів, які формують нову українську культуру та руйнують будь-які міфи, насаджені ринком рф про те, що «український контент не може бути настільки популярним в YouTube, як російський», що «жарти українською не смішні» тощо.

Крім цього, щодватижні в YouTube, Instagram, Facebook та на телебаченні публікуватимуться відео про лінгвоцид, який чинила росія проти України століттями, про культурну експансію рф, про те, як перегляд чи прослуховування російського контенту допомагає армії рф у цій великій війні тощо. Мета таких роликів — ввести поняття «інформаційна гігієна» під час споживання контенту серед українців та продемонструвати, як якісно може змінитися життя кожного, якщо почати розмовляти українською чи всіляко покращувати свої знання мови.

Основні майданчики проєкту — Facebook та Instagram 1+1 media, 1+1, WAW та МКІП, YouTube 1+1, сторінка проєкту в TikTok, сайти ТСН.ua, УНІАН, Главред та 1+1, телеканали 1+1 Марафон, 1+1 Україна, ТЕТ та ПЛЮСПЛЮС.

Читайте також: Усіх охочих запрошують на курс з української мови

Поділитися цією статтею