За останні місяці мільйони українців покинули країну через війну, залишивши свої домівки, пам’ятні речі, у тому числі книги. У такий складний час книжка може допомогти тримати зв’язок з рідною культурою. Ця підтримка важлива для тих, хто рятуючись від війни опинився за кордоном.

Видавництво Старого Лева та EPAM Україна підготували майже 1300 книг, які вже надійшли до бібліотек, громадських центрів та центрів для біженців у 10 країнах світу. Панад тисяча книжок вже доставлені вимушеним переселенцям у Польщі, Німеччині, Естонії, Великій Британії, Чехії, Румунії, Болгарії, Угорщині, Греції та Канаді.

Менеджерка видавництва Мар’яна Кіра зазначає: «За останні місяці ми отримали понад 100 запитів від українців з різних куточків світу про те, що вони, збираючи свої валізи та тікаючи від війни, не мали змоги взяти із собою книжки. Головна мета акції — подарувати частинку тепла через книжку».

«ЕРАМ Україна з перших днів допомагає країні, реагуючи на гуманітарні виклики, підтримуючи освіту та волонтерський рух. Сьогодні ми раді підтримати тих українців, які рятуються від війни за кордоном. Важливо дати їм можливість залишатися на зв’язку з домом, з Україною. Книжки — це один зі способів відчувати себе дотичним до рідної культури. Ми раді, що книжкова індустрія в країні досить швидко відновилася, і разом із надійним партнером — Видавництвом Старого Лева можемо підтримати яскравою та якісною літературою українців, які вимушено перебувають за кордоном», — коментує Наталя Колядко, директорка з розвитку талантів в EPAM Україна.

Долучитися до збору книжок для українських біженців та подарувати їм частинку рідного дому можна, зробивши донат на суму 5, 10, 20, 50, 100 євро.

Усі книжки на зібрані кошти буде надіслано туди, де їх зараз найбільше потребують.

Поділитися цією статтею