Cтартує безкоштовна реєстрація на покази шостого фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест», який відбудеться з 31 травня по 9 червня у понад 20 містах України.

До конкурсної програми увійшли сім неймовірних фільмів для глядачів від 4 років, які відзначили на найбільших європейських кінофорумах. Спеціальною подією цього року стане показ класичної комедії «Цирк», присвячений 130-річчю від дня народження Чарлі Чапліна.

Зареєструватися на покази може кожен — потрібно обрати місто, фільми для перегляду та заповнити електронну форму на сайті «Чілдрен Кінофесту».

Цього року реєструватися на безкоштовні перегляди потрібно за тиждень. Так, на фільм — відкриття фестивалю «Зоопарк» можна буде зареєструватись з 24 травня, «Викрадену принцесу» — з 25 травня тощо.

Розпочне «Чілдрен Кінофест» сімейна стрічка «Зоопарк» спільного виробництва Ірландії та Великої Британії. Вона розповідає про Белфаст у часи Другої світової війни — головні герої з усіх сил намагаються врятувати тварин з місцевого зоопарку. Фільм Коліна МакАйвора було визнано найкращою сімейною стрічкою на думку молодіжного журі міжнародного кінофестивалю в Сіетлі.

Традиційно юні глядачі виступають у ролі журі фестивалю та голосують за фільми, які сподобалися їм найбільше. Переможця міжнародного конкурсу оберуть за глядацькими голосами та оголосять на церемонії закриття у фестивальному центрі «Київська Русь» 9 червня.

Також у рамках «Чілдрен Кінофесту» на глядачів чекає показ робіт — фіналістів ІІІ конкурсу короткометражних фільмів, які зняли українські діти від 7 до 14 років. 

Фестиваль закриє володар Гран–прі попереднього року — фентезі–фільм «Сторожова застава» Юрія Ковальова про подорожі сучасного школяра в часи Київської Русі. У 2018 році стрічка стала першим українським переможцем «Чілдрен Кінофесту».

Подія відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ОТП Банк Україна, Українського культурного фонду, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Почесний посол VІ Чілдрен Кінофесту — Олег «Фагот» Михайлюта, вокаліст хіп–хоп–гурту «Танок на Майдані Конґо» (ТНМК), продюсер, актор дубляжу, тато 8–річного Микити.

Поділитися цією статтею