Оголосили 10 кращих відеоробіт, які створили діти від 7 до 14 років. Переможець отримає 20 тисяч гривень.

Конкурс дитячих фільмів «Чілдрен Кінофест», оголошений півроку тому, зібрав понад 160 заявок з усієї України. Лідерами за кількістю фіналістів стали Полтавська та Дніпропетровська області.

У категорії до 10 років діти знімали анімаційні фільми про правила дорожнього руху, значення роботів у житті людини та роздуми про те, як кожен з нас може вплинути на розвиток дворів та дитячих майданчиків.

8-ми річна Анна Зусмановська створила фільм «Лісова школа»: У ній навчаються звичайні звірята, але стосунки в однокласніків складаються не прості. Це дитячий фільм про булінг у школі, його причини та вирішення.

А Валерій Бородай, якому 9 років, зняв історію про полохливого котика, який ховався від всього світу, поки зустріч із милим песиком не змінила все.

У категорії від 11 до 14 років діти показують тему залежності від інтернету та фантазують про недалеке майбутнє після екологічної катастрофи.

Коротрометражка Ярослава Багно розказує про хлопчика, який приходить до притулку для собак, щоб вибрати особливого друга для свого брата з інвалідністю.

Чотирнадцятирічні маріупольці потрапили у фінал із романтичною історією «Я подарую тобі море». Про хлопця, який з усіх сил намагається заробити усе, щоб здійснити мрію дівчинки, яка йому подобається.

Стоп-кадр із фільму «Я подарую тобі море»

Показ короткометражних фільмів шостого щорічного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбудеться 8 червня у столичному кінотеатрі «Київська Русь» в присутності маленьких режисерів, а також на великих екранах кінотеатрів у понад двадцяти містах проведення фестивалю. Глядачі зможуть проголосувати за найкращу роботу, автор якої отримає 20 тисяч гривень, та обрати фіналіста номінації «Приз глядацьких симпатій» із премією 10 тисяч гривень.

9 червня, на Церемонії закриття фестивалю, Почесне журі назве Найкращий український дитячий фільм, а також лауреатів премій  у кожній із вікових категорій, які виграють по 5 тисяч гривень.

До складу журі конкурсу ввійшли українські кінематографісти: акторка Ірма Вітовська–Ванца, режисерка Марина Степанська та режисер Аркадій Непиталюк. Почесний посол VІ Чілдрен Кінофесту — Олег «Фагот» Михайлюта, вокаліст хіп–хоп–гурту «Танок на Майдані Конґо» (ТНМК), продюсер, актор дубляжу, тато 8–річного Микити.

Зареєструватися на безкоштовний показ фільмів-фіналістів можна буде на сайті фестивалю з 1 червня. Цього року «Чілдрен Кінофест» триватиме з 31 травня по 9 червня. 


Нагадаємо, нещодавно Освіторія обрала 7 must-see показів фестивалю із найкращими міжнародними фільмами для усієї родини. 

Подія проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ОТП Банк Україна, Українського культурного фонду, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Поділитися цією статтею