У Львові створили новий мобільний застосунок «Львівщина. Унікальний спадок» для подорожей регіоном. У ньому зібрані майже пів тисячі об’єктів історично-архітектурних пам’яток, а також 20 туристичних шляхів області. Цей проєкт реалізувала Громадська організація «Успішна Львівщина» за підтримки Українського культурного фонду.

Додаток працює на всіх пристроях з операційними системами Android та iOS. Після завантаження застосунку на мобільний телефон, 95% його вмісту доступно без інтернету.

Що отримує користувач?

  • Після натискання на об’єкт з’являється коротка довідка про нього, точна адреса, контакти і години роботи, а також інші об’єкти, які розташовані поруч.
  • За допомогою застосунку можна спланувати свою наступну подорож, зайшовши на вкладку «Пленер-улюблене». Далі — обираєте цікаві вам об’єкти і прокладаєте маршрут.
  • Є в застосунку прогноз погоди і конвертер валют.

«Головна мета цього застосунку — збереження та популяризація культурної спадщини Львівщини, враховуючи, що на сьогоднішній день в області є майже 8500 пам’яток. Це наша культурна й національна ідентичність. Ми хочемо, щоб кожна людина могла відвідати і поглянути на ці об’єкти нашої культурної спадщини. Додаток є двомовний, тож скористатися ним можуть і туристи з інших країн», — розповів керівник проєкту, директор ГО «Успішна Львівщина» Тарас Зозуля.

Поділитися цією статтею