Режисерка Анна Бурячкова зніме стрічку за мотивами одного з найвідоміших українських романів ХХ століття — «Тигролови» Івана Багряного. Презентація проєкту майбутнього фільму відбудеться в листопаді в межах кінофестивалю в німецькому Коттбусі, повідомляє Vogue.ua. Дебютна стрічка Анни Бурячкової «Назавжди-назавжди» виходить у прокат вже 21 листопада.

Постер до фільму. Джерело: vogue.ua

Співсценаристкою фільму виступить Марина Степанська, яка працювала і над сценарієм стрічки «Назавжди-назавжди». Продюсерки проєкту — Наталія Лібет та Ольга Бесхмельниціна.

«Зробити фільм за мотивами цього роману, написаного в найтемніший час ХХ сторіччя, у 1944 році, видається дуже актуальним завданням сьогодні, бо майже століття по тому ми стоїмо перед тією самою загрозою — спробою Росії вкотре поглинути нашу ідентичність, землю й історію, — коментують авторки фільму. Герой «Тигроловів» — жертва, що відмовляється бути жертвою, характер, вітальний настільки, що здатен перебороти екстремальні обставини й повернути історію на своє».

«Тигролови» — роман українського письменника і політичного діяча Івана Багряного, який вийшов друком у 1944 році. Його основою стали автобіографічні події, зокрема заслання автора на Далекий Схід та втеча з ГУЛАГу.

Твір входить до списку обов’язкових для підготовки до НМТ 2025 року з української літератури (один з предметів на вибір). Він розміщений у розділі творів сучасних письменників-емігрантів.

Поділитися цією статтею